0
Menu

Akce pro děti – současné trendy

Kreativní dílny roční obdobíAkce pro děti a celé rodiny jsou stále oblíbenějším marketingovým nástrojem a prostředkem pro budování komunity. Jako rodič dětí předškolního a školního věku často stojím před obtížným úkolem, kam se s dětmi vydat. Ve stejný termín je zpravidla na výběr hned několik zajímavých akcí. Stejný problém řešíme pak z pohledu organizátora. Přilákat návštěvníky vyžaduje buď zavedenou značku nebo inovativní přístup. My na našich akcích pro rodiny stále hledáme nová témata a činnosti.

Tvoření, kreativita, zapojení smyslů

Děti jsou v dnešní době zahlceni vjemy z digitálního světa. Mobily a tablety pro ně jsou bohužel často součástí každodenního života. O to více pak děti i rodiče vítají, když mohou s dětmi zažít chvilku při vyrábění a tvoření.

Tvůrčí dílny - truhlíkTvůrčí dílny bývají nedílnou součástí téměř každé akce. Oblíbené pastelky a nůžky doplňují stále sofistikovanější aktivity. Tomu přispívá i dostupnost technologií na tvoření. Oblíbený je linoryt, práce s pryskyřicí, tvoření z foamiranu, pyrografie – vypalování do dřeva a korku a další techniky a materiály.

Opravdová práce

Děti se zdaleka nedostávají tolik do kontaktu s manuální prací, jako tomu bylo dříve. Nepočítám běžný úklid a domácí práce, které až tolik nelákají. Mám na mysli opravdové řemeslo, především práci se dřevem a dalšími materiály. Děti milují vyrábění funkčních věcí, které pak slouží svému účelu. Tyto aktivity zařazujeme na déle trvajících uzavřených akcích.
Tvůrčí dílna podzim

Návrat k přírodě

Touha po přirozenosti a po opravdovosti je globálním trendem a nevyhýbá se ani aktivitám pro děti. Více než dříve jsou oblíbené výrobky z přírodních materiálů. Zvířátka z kaštánků jsme vyráběli jako děti už my. Dnes tvoříme ze všeho, co najdeme v přírodě – klacíky, kamínky, šišky, žaludy, oříšky, listy … Netvoří ale zdaleka pouze děti, i dospělí si umí krásně hrát, dokladem je například projekt Dubánci.

Oblítené jsou také aktivity pro děti v přírodě. Ať už jsou to sportovní soutěže nebo zábavně naučné hry  jako stezky v lese, poznávání stromů či hub, seznámení se zvířaty a další. Tyto hry je možné připravit na míru tématu i věku dětí. 
Vánoční ozdoba z recyklovaného materiálu

Recyklace

Stále více si uvědomujeme, že odpadky zamořují naši planetu. Je tedy potřeba už od malička učit děti správnému nakládání s odpadem a naučit je šetrnosti k svému okolí.  Do akcí pro děti proto zařazujeme různé environmentální hry. Lektoři se snaží rozšiřovat povědomí dětí o dopadu našeho chování na prostředí, ve kterém žijeme. Učíme je, že odpad se dá zhodnocovat výrobou užitných i dekoračních předmětů – děti si z akcí odnesou třeba vlastnoručně vyrobenou tašku ze starého trička, naušnice z pet lahví nebo třeba i vánoční ozdobu z kávové kapsle.

Hana Krejčí

Chci dostávat newsletter s tipy, jak pečovat o rodiče ve firmě